Ким Чен Ун на първо задгранично посещение в Москва

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун може да посети Москва през 2015 година. Тази визита може да се превърне в първото задгранично пътуване на ръководителя на една от най-затворените държави в света и със сигурност ще разтрои САЩ. Възможно е в рамките на това посещение да се състои среща на високо ниво между Русия и Северна Корея, пише „Взгляд". „Икономическата изгода за Северна Корея е несъмнена, те могат да получат приходи за транзит на стоки, газ и електричество", заяви научният сътрудник от Центъра за корейски изследвания от руския Институт по Далечния изток Евгений Ким.

Експертите смятат, че Русия може да получи възможността не само да доставя енергоносители на Северна Корея, но и да разработва находища на полезни изкопаеми. „На тяхна територия има добри находища на полезни изкопаеми, в това число редки метали, които са много необходими за електрониката. В момента внасяме тези метали от Латинска Америка, а можем да разработваме находища съвсем наблизо", добавя Ким.

„Русия би могла да бъде конкурент на доставчиците на въглища в Северна Корея. Те даже от Австралия внасят въглища. Може да се развива и селскостопанското производство", заяви също така експертът.

Станете почитател на Класа