Евразийският съюз е отворен за съседните страни

Евразийският съюз е отворен за други страни. Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция по време на заседание на Висшия евразийски икономически съвет.
"Евразийският съюз е отворен за всички наши съседи, за страните от ОНД, отворен е и за нашите партньори от изток и от запад", подчерта той и добави, че на заседанието е подписано споразумение за влизането на Киргизия в съюза.
Киргизия влезе Евразийския икономически съюз. Президентът на Русия Владимир Путин е съобщил за подписването на документа за присъединяването на пресконференция по време на заседание на Висшия евразийски икономически съвет.Току-що бе подписан договора за присъединяване на Киргизстан, каза руския лидер. Убедени сме, че членството на Армения и Киргизия в Евразийския съюз отговарят на националните интереси на тези страни, откриват се широки хоризонти за тяхното социално-икономическо развитие, каза Путин.
Путин отбеляза, че участието на Армения да подпише такова споразумение преди, и Киргизстан в Съюза ще допринесе за развитието на тези страни. "Нарастващият брой на участниците е от полза и за самия съюз: тя увеличава капацитета на пазара, допринася за засилване на икономическите и търговските отношения, откриването на нови инвестиционни проекти", каза той.

Путин обеща, че държавите-членки на Евразийския икономически съюз ще провеждат съгласувана политика в селското стопанство, промишлеността, транспорта, енергетиката и ще се стремят да прилагат съгласувано санитарните и технически стандарти. Той припомни, че през 2016 г. трябва да бъде създаден цялостен фармацевтичен пазар. До 2019 г. трябва да има общ пазар на електроенергията, а през 2025 г. - на петрол, газ и петролни продукти. През същата година в Алмати трябва да заработи наднационален орган за регулиране на финансовия пазар на Съюза.

Станете почитател на Класа