Кадиев: Спирането на влакове няма да оздрави БДЖ

Спирането на влакове няма да оздрави БДЖ, а само ще разклати допълнително доверието у хората. Това написа на страницата си във Фейсбук социалистът Георги КадиевРешението е инвестиции в инфраструктура и подвижен състав за по-бързо и удобно пътуване, не в намаляване на възможностите за придвижване с железниците.
Ето и пълния текст на коментара му:

От понеделник БДЖ спира 38 влака в цялата страна, а от началото на февруари - още 90. 1500 служители ще бъдат съкратени, в огромната си част машинисти и обслужващи влаковете - не от администрацията, която действително е ужасяващо раздута. След предишното управление на ГЕРБ в БДЖ само счетоводителите бяха над 150.
И на този фон в Африка тази година завършват първата си високоскоростна жп-линия Танжер-Казабланка, струаваща около 3 млрд евро. А немските Дойче Бан планират рекордни инвестиции от 28 млрд евро за периода 2015-2019г. В България, за по-дълъг период (2014-2020г.) и благодарение на европейското финансиране, инвестициите в железопътна инфраструктура трябва да са доста по-скромните 673 млн евро.
Спирането на влакове няма да оздрави БДЖ, а само ще разклати допълнително доверието у хората. Решението е инвестиции в инфраструктура и подвижен състав за по-бързо и удобно пътуване, не в намаляване на възможностите за придвижване с железниците.

Станете почитател на Класа