Ангел Найденов: Посещението на Кери носи нещо утешително

Възторгът би бил пресилен, недоволството неуместно. Така бившият министър на отбраната Ангел Найденов и депутат от БСП-Лява България коментира вчерашното посещение на държавния секретар на САЩ Джон Кери в България.

В допълнение той обясни, че визитата е носела чувство на нещо утешително заради нереализация на големите енергийни проекти. "Вече дори не се говори за газов хъб край Варна, а край турската граница", категоричен беше Найденов в ефира на БНТ. Той допълни, че в рамките на посещението, което продължи няколко часа, надали е имало време да се засегнат сериозно набелязаните теми.

"Не видях нищо конкретно нито по думите на държавния секретар по отношение на Westinghouse", обясни депутатът от БСП-Лява България във връзка с проекта за VII блок на АЕЦ "Козлодуй". Той опита защо обаче не говорим за АЕЦ "Белене", както и са останалите големи инфраструктурни проекти.

Найденов отчете, че в момента страната ни се ползва с еднакво недоверие и от Русия, и от САЩ по отношение на газопроводите. Той допълни, че диверсификацията не се случва с магическа пръчка, а с милиони милиарди инвестиции, за които беше изразена надежда да се случат.

Станете почитател на Класа