Местан: Последна грижа ми е реакцията на Радан, ще гласуваме както си искаме

Ако не се разсече национал-популисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори са алтернатива. Това не е заплаха или закана, а обективен анализ на ситуацията. Това каза в студиото на Нова телевизия Лютви Местан.Той обясни, че проблемът на управлението не е в статута на ДПС, което е опозиция в 43-то Народно събрание. „От три месеца не чух при вас да се артикулира темата за преяждането с власт", упрекна Местан водещите на Нова телевизия.

„Добрите няма как да преяждат с власт, Реформаторите с 23 депутати имат 7 министри, това не е преяждане с власт", иронично посочи лидерът на ДПС. Той припомни, че трусове в управляващата коалиция вече започната и даде пример с гласуването на плоския данък, при което ДПС подкрепи ГЕРБ, докато негови партньори в управлението не го направиха.

„Последна грижа ми е каква ще е реакцията на Радан и на другите във властта, ще гласуваме съобразно собствената си политическа платформа", уточни Местан. Той поясни, че чака управленската програма на кабинета, за да види как ще бъдат прокарани националистическите идеи в нея.

Според него, искането на националистите кадрите на ДПС да бъдат изхвърлени от позиции в администрацията се изпълнява от правителството. „От 400-500 наши кадри в средния ешалон на властта са останали не повече от стотина", съобщи Местан.

Той каза още, че желае успеха на правителството, защото неуспехът се заплаща от всички в България. „На управляващите обаче им трябва универсален враг и ние сме избрани", смята лидерът на ДПС. Той заяви, че са единствената политическа сила, която даде парламентарно преставителство на ромите в България и защитават етноса с легални политически средства.

Местан обясни и разликата между "мултикултурализъм" и "мултикултуризъм", като обвини Красимир Каракачанов, че употребява съвсем съзнателно втория термин, отвеждащ към спорт, свързан с мускулите.

"Най-важното, което чухме от Бойко Борисов от години напоследък е преоценката му за възродителния процес, изказана на 29 декември миналата година", заяви лидерът на ДПС.

Станете почитател на Класа