Фабиюс: Излизането на Великобритания от ЕС ще навреди на двете страни

"Напускането на Великобритания от ЕС ще бъде болезнено събитие и за двете страни", заяви френският външен министър Лоран Фабиюс, говорейки пред радиостанция "Франс инфо".

"Несъмнено първо ще пострада Великобритания. Занимавам се много с въпросите на икономиката и когато говоря с инвеститори и им кажа, че Франция остава в ЕС, те слушат", заяви Фабиюс.

Според него излизането на страната от ЕС ще бъде отрицателно и за Европа. "Великобритания е една велика страна с пълноценна политика в областта на отбраната и външната политика", заяви министърът.

Според Фабиюс британският референдум за членство в ЕС е много рискован. Думите на френския министър идват в навечерието на посещението на Дейвид Камерън в Париж.

В момента британският премиер прави европейска обиколка на столиците с настояване на реформи, необходими преди референдума, включително в областта на имиграцията.

"Ще го изслушаме и ще видим какво предлага", заяви Фабиюс, като призна, че има неща във функционирането на 28-членния блок, които трябва да бъдат подобрени. /ТАСС и АФП

Станете почитател на Класа