Внимание! Говори Калоян Стоев: Радан Кънев е нищожество!

Измислени хора правят измислени реформи, убеден е Стоев/Блъсков

„Измислени хора правят измислена реформи", заяви пред Канал 3 главният редактор на в. „Труд" Петьо Блъсков. Странно защо, водещата Илиана Беновска бе поканила именно него да коментира реформата в съдебната власт.

През последните седмици Блъсков нашумя напоследък с „разследвания" за правосъдния министър Христо Иванов. Никой обаче не познава лично този журналист. Блъсков каза, че ще отговаря и от негово име. Само преди няколко дни пък призна, че той е авторът, подписващ се като Калоян Стоев.

Очаквано Беновска не го попита за отношенията му с Цветан Василев и дали наистина той или семейството му са получили кредити в размер на 7 млн. лв. от фалираната КТБ. Вместо това той се похвали, че е създател на свободния печат в България. „За задачи е трудно да се говори.Това не е предприятие да имаме за задача да произведем 7 милиона чифта гуменки. Работата на политиците е да ни будалкат, а нашата роля е да обясняваме на хората с какво ги будалкат политиците", отговори Блъсков.

Клишето „съдебна реформа" трябва да се изчисти недоразуменията, които съдържа, смята Блъсков. Не ставало дума за самата реформа, защото тя била необходима. Самото клише съдържа неясноти.

След което остро нападна лидера Радан Кънев и изобщо реформаторите: „Оставете го този човек, той не е никакъв политик. Този Реформаторски блок има определено количество гласове. Ако съучастниците в този Блок излязат сами на изборите, ще получат един голям геврек. Те са се събрали заедно, за да влязат във властта. И сега един от тях е решил да се прави на велик. Той е нищожество, нищо не става от него. Размахването в публичното пространство на такива хора мотивира други подобни да се появят след това".

Блъсков взе на мушка любимия си враг – експремиера (1997-2001) Иван Костов. „Приказките, че Европа иска реформите, са на празни глави. Ние виждаме само това, което се плицика отгоре на езерото. Отдолу има втори, трети кръгове. Всички знаем кои са те. Тези хора изпълняват една поръчка", каза Блъсков. На няколко пъти той отказа да посочи конкретни имена. Но след съвсем кратка съпротива си каза всичко: „Още от първия ден е очевидна битката срещу прокуратурата. Тя е на т.нар. реформатори, съдебни реформатори. Това е групата, формирана около Костов. Тя притежава и медиите. 6-7 години тя работи по модел, описан в книгата на един американски публицист – групата „Типинг пойнт". Това е от малки събития да се произведе огромен ефект с малък ресурс. На това сме свидетели сега. Ето сега примера – казват, че ако не стане рефомата сега, ще има криза. Ето това са кръговете, които стоят зад тях, мотивират ги и финансират. Не е само „Америка за България".

Сега се говорело за държавни пари за фиансиране на това и онова. Нямало нищо ново под слънцето. „Имам документи със списък на дарителите на фондации на Иван Костов „Демократична България" и „Демокрация". Самият аз не знам защо още не съм ги публикувал. Няма държавно предприятие, което да не им е дало стотици хиляди. Ето къде е заровено кучето на корупцията. Оттогава е инфекцията. Докато не се изкорени иванкостовщината от българската политика, няма да се оправят нещата", добави главният редактор на „Труд".

Според него и днес експремиерът има влияние, защото всяка сряда и петък ходи по телевизиите. Реформите у нас започнали да се забъркват някъде неизвестно от кого. Те се появили в арогантен вид – „щом не искате, сте хора на Путин". „Значи, има някаква енергия зад тези носители. Аз не подозирам в капацитет правосъдния министър и хората му", каза Блъсков по адрес на Христо Иванов, срещу когото публикува не един материал под името Калоян Стоев. В края на интервюто той се обяви за един от най-големите европейци в България.

 

http://www.mignews.info

Станете почитател на Класа