Новата парламентарна секретарка на МО не била гримьорка, а европеистка…

От МО опровергаха информация на вестник "Преса"

 

Военното министерство опроверга информацията, че новият парламентарен секретар на ведомство е гримьорка.

От пресцентъра на ведомството на Николай Ненчев разпространиха и биографията на Лора Кендова. Тя била завършила гимназия за чужди езици „Иван Вазов" в Пловдив и европеистика във Философския факултет на Софийския университет.

Владее перфектно три езика: английски, италиански и испански. Никога не е била гримьор или стилист и не е лицето от снимките, с които се илюстрира разпространяваната информация, се казва още в съобщението на военното министерство. В него обаче няма фотоси на истинската парламентарна секретарка.

От ведомството информират и че досегашният парламентарен секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев помолил да премине на друга длъжност, поради здравословни причини.

Новината за назначението на Кендова бе съобщена първо от МИГNews.info в събота. В днешния брой на малък столичен вестник обаче информацията беше „разкрасена" с очевидно неверни факти. Никъде не се споменаваше първоизточникът на информацията в уж „коректния" вестник „Преса", който вече е собственост на фирма – бушон на КТБ, която дължи почти 100 млн. лв.

Станете почитател на Класа