Скандал! Цачева в шок, свика извънреден председателски съвет

Безпрецедентни процедурни врътки на Реформаторския блок принудиха депутатите да гласуват в подкрепа на удължаването на дебатите за антикорупционния закон на Меглена Кунева, които бяха прекъснати още в 11.30 часа също с гласуване.
Вбесен депутатът от БСП Ангел Найденов призова председателя на парламента Цецка Цачева да отмени вече станалото четворно гласуване, тъй като това е в нарушение на правилника на Народното събрание.

"Не можем всички да ставаме заложници на капризите на Реформаторския блок. Разбирам деликатното ви положение - обърна се Найденов към Цачева, - разбирам и реформаторите, че искат да покажат, че си седят на местата и гласуват, но това е нарушение на правилника" - възнегодува той, визирайки критиките на премиера към депутатите от РБ, че не стоят в залата и не подкрепят законите, които им харесват. И подчерта, че депутатите вече са в процедура по парламентарни питания, която императивно не може да бъде нарушавана.

Цачева изпадна в шок и обяви, че тя няма право да отменя гласувания, затова дава 15 минути почивка и свиква извънреден председателски съвет.

Днес още от сутринта депутатите прекарват последния си работен ден преди лятната ваканция в събиране на кворум и преброяване на присъстващите. До този момент реално са баротили само около 2 часа.a

Станете почитател на Класа