Станишев: Не гледам сериозно на икономическата програма на ГЕРБ

Не гледам много сериозно на икономическите програми на партията ГЕРБ. Това заяви вчера премиерът Сергей Станишев пред bTV. “Ако се вярва на програмите и на предизборните обещания на господин Борисов, София трябва да е Виена. Това той обеща през 2005 г. Не знам дали сте ходили във Виена, но според мен има голяма разлика“, заяви министър-председателят.
Премиерът обясни, че до момента ГЕРБ на няколко пъти са сменяли икономическите си програми.
„Слава Богу, отказаха се от безумните си идеи да приватизират Националния осигурителен институт, което щеше да удари по пенсиите много сериозно. Отказаха се от някои други екстравагантности, но техните партньори от Синята коалиция продължават да предлагат неща, които са доста рискови“, допълни Станишев. Според него след изборите най-добрият сценарий за България е да има стабилно мнозинство, бързо сформиране на правителство, което да има ясен политически гръб, ясна програма и което е способно в условия на кризата да защити българската икономика, да подобри бизнес средата и да изпълнява своите социални ангажименти.
Владимир Каролев от НДСВ каза вчера, че партията е готова да подари икономическите си идеи на ГЕРБ, ако не участва в следващото управление.

Станете почитател на Класа