Божидар Димитров напусна социалистите

Божидар Димитров, шеф на Националния исторически музей, заяви, че напуска БСП. „ДПС ще завлече БСП към гроба“, каза пред Нова телевизия Димитров. „Ще бъда мажоритарен кандидат на ГЕРБ в Бургас, но не съм член на партията на Бойко Борисов“, допълни Димитров. Той обаче уточни, че може да подкрепи ГЕРБ и в пропорционалните им листи. Евгения Живкова също отказа да участва в листите на Коалиция за България. Тя обясни отказа си от политиката с част от хората, които са заели водещи места в листите на левицата. Пред журналисти тя заяви, че друга причина е желанието й да се отдаде на обществена дейност и на работа във Фондация „Знаме на мира”.
Въпреки отлива на известни личности социалистите определиха на национален съвет, който продължи докъсно вечерта на 10 юни, своите мажоритарни кандидати. В 23-ти МИР София мажоритарен кандидат е столичният общинския съветник Георги Кадиев, в 24-ти МИР - изпълнителният директор на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, в 25-и МИР - общинският съветник в София Петър Курумбашев. Проф. Андрей Пантев ще бъде мажоритарен кандидат във Велико Търново, в Кърджали - Милко Багдасаров, председател на местната структура на БСП. Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов и членът на ИБ на БСП Румен Петков ще водят листите на Коалиция за България и ще бъдат мажоритарни кандидати съответно в Сливен и Плевен. Мажоритарен кандидат в Габрово ще бъде Михо Михов, а в Перник - Весела Лечева.
На националния съвет социалистите приеха и приоритети за управленската си политика. В тях е записано, че минималната работна заплата ще достигне 450 лева, а средната - 900-950 лева. Според програмата на левицата, ако спечелят нов управленски мандат, минималната пенсия ще достигне 200 лева, а средната - 400-450 лева. БСП обещава още да бъдат открити 100 хил. нови работни места.

Станете почитател на Класа