Борисов разкри за какво е плакал днес сутринта и отговори на Радев за прожекторите!

Днешното заседанието на Министерския съвет започна с подаръци за премиера Бойко Борисов. Първо легендата на българския волейбол Любо Ганев му връчи купа заради помощта от страна на кабинета да сме домакини на световното първенство в този спорт.

 

Самият Борисов се похвали със залите, които са били построени по време на неговите мандати. Веднага след това тютюнопроизводители му подариха романа "Тютюн" на Димитър Димов в знак на благодарност за отпуснатите 85 млн.лева. След получаването на подаръците премиерът взе думата.

 

 

"Социалният министър е на събитие, но искам да видите какъв е случаят с жената с детето, която я гледах сутринта по телевизията. Какъв е този администратор, дето кара жената да обикаля. Ревах като ги гледах, лично министър Бисер Петков да се занимае, така ли е както го казват. Няма ли човечност.

 

Държавни пари, заплати взимат. Всичко да се изчисти и да се назначат нови хора", категоричен беше Борисов. Той не пропусна да коментира и думите на президента Румен Радев, че България се е превърнала в строителна площадка и трябва да се включат прожекторите, за да се изсветли всичко. "Обръщам се към министрите, които провеждат обществени поръчки, да поискат среща с Радев и всеки един да представи това което прави. Ако има данни за злоупотреба, да ги дават на прокурорите.

 

Ако някой злоупотребява, да отиват кметовете в затвора. Аз обществени поръчки не правя. Ние правим политика. Не може заради една бълха да горим целия юрган. Виждате какво става. Разрушава една стена на язовир и кметът идва и вика: Държавата да помага. Санираме точно за това.

 

След 15-20 години да не се чудим какво да правим с хората от панелките. Не искам да влизам в неговите войни, нямам време. С прожектор да осветиме, което е на тъмно, чухте ли Нанков, Димов. Всички да се захващат", отсече премиерът.

Станете почитател на Класа