Борисов: Възмездието идва!

Политическите ръководства на БСП и ГЕРБ пак се сблъскаха, след като в събота вечерта митинг на социалистите в Банкя беше освиркан от привърженици на Бойко Борисов.
„Възмездието идва, възмездие ще има“, заяви вчера кметът на столицата по повод управлението на тройната коалиция. Според Борисов фактът, че БСП откри предизборната си кампания за София в Банкя, е бил провокация. Той благодари на привържениците си, които „само са викали“.
„Ние още не сме дошли на власт. На такива думи от страна на Станишев, че мутризираме държавата, какво да кажат нашите симпатизанти. Неговата партия е тази, която мутризира България“, беше категоричен лидерът на ГЕРБ. Той коментира, че в събота е бил в Пловдив и след като е разбрал, че митингът на ГЕРБ в Банкя е в близост до този на БСП, е пратил хора да помолят привържениците на неговата партия да се махнат. Според Борисов в Банкя няма кой да отиде на митинг на БСП и хората са били докарани с автобуси.
„Искам да припомня на г-н Борисов, че Банкя не е негова бащиния, че в България няма феодални владения“, каза премиерът Сергей Станишев пред ТЕЦ 3 ЕНЕЛ "Марица-изток" близо до Гълъбово. Той допълни, че от БСП ще се появят отново в града, в който живее Борисов, колкото и да го ядосва това.
„Не сме притеснени от това, което се случи в Банкя - нито като присъствие, нито като множество. Страшното е, че там имаше деца от 7-и клас от училището в Банкя, които преди това бяха пили бира“, заяви на специална пресконференция председателят на БСП-София Румен Овчаров. Според него на сблъсъците в събота е имало лица, участвали в протеста на 14 януари пред парламента.
„Искам да отправя публично към Бойко Борисов едно предложение - да се срещнем и да се разберем за какво ще се използват младежките структури. Нашите младежи сега правят детска площада в „Младост”, друга част боядисват пейки в Южния парк“, каза Овчаров. Той допълни, че Борисов има опит с мутризацията на държавата от 90-те години на миналия век, когато бул. „Витоша” е била разделен между ВИС и СИК, но този път това нямало да стане.



Емил Кошлуков: Кабинет не се прави в ресторанти
Кабинет се прави публично, а не в тайни залички и ресторанти. Това заяви вчера мажоритарният кандидат и водач на листата в Пловдив-град на ЛИДЕР с „Новото време“ Емил Кошлуков в предаването „На четири очи“ по „Нова телевизия“.
На въпроса дали коалицията е притискана за съставянето на кабинет още отсега, той отговори: „Колкото и да ни натискат, преговори ще се водят пред цяла България вътре в парламента.“
„Яд ги е, че не можаха да ни спрат, и сега ще има приказки за корпоративен вот“, допълни Кошлуков.

Станете почитател на Класа