Бойко Борисов в собствената си партия решава нещата много бързо (видео)

Както вицепремиерът Симеонов трябваше да си пази езика, така и останалите трябва. Останалите трябва също да спазва норми, защото политиката се превърна в замеряне на компромати и фалшиви новини. Да се говори колко е окрадено да се говори от политик не е сериозно. Ако мислиш, че има нещо нередно, отиваш и внасяш сигнал, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

 

Има всякакви хора. Има хора, които говорят с клишета и такива, които общуват директно. В ГЕРБ смятам, че премиерът казва нещата директно и не мрънка. Един политик трябва да бъде мъдър и да прави по някоя крачка назад. Само един човек, който не оценя ситуацията, може да каже, че е винаги прав, каза още той.

 

Живко Тодоров: Бойко Борисов в собствената си партия решава нещата много бързо (видео)

 

Бойко Борисов в собствената си партия решава нещата много бързо. Когато създаде ГЕРБ, той постави правилата, че когато някой сбърка, си дава оставката на деня. Всеки един от нас си носи оставката от първия ден.  В случая с Валери Симеонов, мога да кажа, че той не е в неговата партия и той не може да вземе това решение вместо тях. Сега се учим на коалиционна политика, защото години наред думата "коалиция", беше мръсна дума. Според мен премиерът винаги търси позитивното и градивното, което може да се направи с общи усилия. Заедно с останалите партии се търсят допирните точки, които да изведат България напред.  Затова е важно премиерът да е отстъпчив, заяви Тодоров.

Премиерът не е длъжен да дава отчети с кого се среща. Ако има някаква среща, значи има причина за нея. Бойко Борисов не може да носи отговорност за това как коалиционният партньор се държи. В политиката всеки счита, че той е прав. Винаги, когато е имало важни въпроси, те са се решавали и са се обсъждали. Не винаги сме били на едно мнение, но в крайна сметка, излизаме с общо решение, категоричен беше кметът на Стара Загора.

В една коалиция трябва да има коалиционна политика и преди да се говори пред медиите, трябва да се реши вътре. Първо трябва да съгласуваш с партньора си всичко, което имаш да казваш. Това, което можем да направим относно Волен Сидеров, е да организираме среща и да се поставят всички тези въпроси. Според мен прави чест на премиера, че той застава като човека, който иска да направи синхрон в тази коалиция, каза още Живко Тодоров.

Станете почитател на Класа