Нинова за обвиненията на Борисов за „пълзяща диктатура“: Това е принос в световната история! Бисер!

Нинова е категорична, че Борисов няма да може да удържи управлението. Ад е да се удържи това състояние! Всеки ден е пазарлък - пълно сливане на ДПС с ОП и ГЕРБ. Никога не съм предлагала пари на Михаил Миков, заяви категорично лидерът на БСП.

Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на обвиненията на премиера Бойко Борисов за „пълзяща диктатура“ в интервю пред Сашо Диков в предаването „ЕвроДикоФ“ по тв Евроком.

"Това е принос в световната история! Най-добрият бисер на Борисов! Това е весела, забавна случка", така се разсмя Нинова на въпроса за коментар на думите на Борисов, че опонентите на властта у нас готвят "пълзяща диктатура".

"Президентът Радев знаеше за номинацията на Иво Христов за евролистата на БСП. Сериозните причини да го предложа, е общата политика, която споделяме във "Визия за Европа" и "Визия за България". Ние имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа", заяви Нинова и подчерта, че "между Радев и досегашния му началник на кабинета Иво Христов няма разминавания".

"Коя е Деси Радева, че да я коментирам!" Така възкликна Нинова на въпрос за нейния коментар на пост във Фейсбук на съпругата на президента за "предателите", който тя пусна в деня на пренума, когато стана ясно, че Иво Христов влиза в листата на БСП.

"Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук", отсече Нинова и подчерта, че Иво Христов остава председател на Стратегическия съвет на президента. "Това говори, че Румен Радев го уважава, че не го е изгонил. Деси Радева е съпруга на президента, но да ме карате  политически да коментирам разговор във Фейсбук, не е сериозно", затвори темата лидерът на БСП.

Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. "Говорим си с президента Радев", каза Нинова. 

На въпрос дали е предлагала 30 милиона на Михаил Миков, за да се откаже от председателския пост Нинова отново през смях каза: "Това е виц! И на вицове ли да реагирам! Кой нормален човек ще повярва, че имам 30 милиона, за да ги предлагам на някого да се отказва от постове в БСП? Никога не съм предлагала пари на Михаил Миков", заяви категорично тя.

Защо се стигна до бламирането ви на пленума, след като Националният съвет прие различна от Вашата евролиста, попита Диков.

"БСП не е лидерска партия, не е вождистка партия. Ето, това е доказателство, че не превръщам партията в еднолична", отговори Нинова.

Тя подчерта, че със Сергей Станишев нямат личен спор, както се внушава в публичното пространство - имат концептуални различия за политиката.

"Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица - дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма," разкри Нинова

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна тя.
"Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората ни разлика със Станишев, е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре в БСП, после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви догооврки с ДПС, с олгираси. А Сергей има тежести в това отношение", припомни Нинова.

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало Станишев да бъде в листата заради противоречията в политиките. "Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето, сега Националният съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска", посочи лидерът на БСП.

Нинова разкри и дейтайл от заседанието на пленума на БСП.

"По време на дискусията, когато представих моята листа, колегите ме попитаха: "Ако загубим с тази листа, ти каква отговорност ще поемеш? Отговорих: Ако не спечелим изборите, ще си подам оставката!". След като пренаредиха листата, им казах същото: Сега решението е ваше и отговорността е ваша. Всеки трябва да може да носи отговорност за решенията и действията си!"

По отношение на присъствието на Станишев в листата, Нинова заяви, че при гласуването в ИБ на БСП - 13 гласа са бил против Станишев да бъде в листата на БСП, 1 е бил против, трима са се въздържали.

Ако спечелим изборите, ще искаме предсрочни парламентарни избори, каза тя.

Лидерът на БСП е категорична, че Борисов няма да може да удържи управлението до края на мандата. "Виждам какво се случва в Народното събрание. Няма да удържат, сигурна съм! Ад е да се удържи това състояние във властта! Всеки ден е пазарлък - пълно сливане на ДПС с ОП и ГЕРБ. Това не може да продължи. Народът няма да го допусне!

Ето акцентите на 40 минутния разговор: 


Мистерии на „Позитано“: защо бе изваден Сергей Станишев от един списък и как влезе в другия?

Има ли скандал между Иво Христов и президента Румен Радев?

Кога си говорят Нинова и Радев?

За кого Десислава Радева написа „предател“ във Фейсбук?

Защо председателят на БСП иска румънски модел в прокуратурата. И защо думите й потънаха в общото политическо говорене?

Защо Нинова мълча досега за 30-те милиона, които били предлагани на Михаил Миков и разседват ли Кирил Добрев за корупция?

При какви условия Корнелия Нинова е готова с оставка?

Кога червените ще се върнат в Парламента и какви пари получават сега?

Защо Корнелия избухна на твърденията на Борисов за „пълзяща дикткатура“?

 

http://epicenter.bg

 

Станете почитател на Класа