Накъде ще тръгне БСП след конгреса днес?

„В последните часове се случва нищо особено, тъй като е ясно какъв е залогът на този форум. Откакто се помня като журналист и като народен представител, всички форуми на БСП се сдобиват с много гръмки прилагателни – „земетръсен форум“, „кървав конгрес", това каза пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Александър Симов в коментар към темата накъде ще тръгне партията след 49-ия си конгрес, който е насрочен за днес.

„Аз очаквам на конгреса на БСП да се проведе една наистина ожесточена дискусия, но в най-добрите традиция на БСП, в която няма нищо предопределено, защото никой не командва БСП с желязна ръка, а напротив има реална вътрешно-партийна демокрация“, допълни той в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

Симов коментира по-широко какви според него са очакванията за конгреса.

„Има няколко варианта за развитие. Единият вариант е оставката на Корнелия Нинова да бъде констатирана и съответно партията да насрочи пряк избор на лидер. Другият вариант е, доколкото виждам като замисъл, оставката на Нинова да бъде констатирана, да не се насрочва пряк избор на лидер, а Националният съвет да определи лидер-председател“.

„Какво ще стане ще решат делегатите“, посочи още той.

Станете почитател на Класа