Румен Гечев: В БСП вярваме във възможностите на Мая Манолова!

 

Какво по-логично и по-подходящо от това да е подкрепена от десни организации, те не подкрепят визията на БСП, казва депутатът социалист

Тръбичката, която ще минава през България, ще докара през нея 17 млрд. кубически метра. Това разклонение от Турски поток ще замести тръбата, която и сега минава. Със създаването на този обиколен маршрут ще имаме повече от нищо, но това е трагично. Не мога да се гордея с това, че през страната щяха да минават 60 млрд. кубически метра, а сега ще стигнем до 17 млрд. и други за трети страни. Загубихме „Южен поток”. Това, което в момента е подписано, в следващите 10 години няма да получим една стотинка. Ние ще доплащаме към транзитните такси.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по "Канал 3" депутатът от БСП Румен Гечев относно изграждането на Балкански поток.

Гечев отговори и на въпроси, свързани с реализацията на проекта АЕЦ "Белене".
"Въпроса е дали 1, 5 или 10 кандидати отговарят на условията. Китай като участва във Великобритания, ние ще се правим на по-големи католици от папата ли? Там се наливат милиарди паунда за нова централа", каза Гечев по повод заявката и на китайска фирма за стратегически инвеститор и факта, че Китай инвестира в ядрената енергетика на Великобритания. 

"В момента не е имало и няма как да има губеща атомна централа в света. Всякакви твърдения, че точно нашата централа е губеща е безумно твърдение. Призовавам всички въпреки различията да довършим този проект в името на страната", каза още той относно „АЕЦ Белене”.

"Мая Манолова е подкрепена от нас без никакви колебания. Какво по-логично и по-подходящо от това да е подкрепена от десни организации?! Те не подкрепят визията на БСП. Ние вярваме в нейните възможности", заяви Гечев.

 

 

 

Станете почитател на Класа