ЦИК върна Десислава Иванчева в кметските избори

ЦИК е отменила решението на Общинската избирателна комисия, с което бе отказана регистрация на Десислава Иванчева за местните избори. Това съобщи късно снощи в профила си във „Фейсбук“ бившата кметица на „Младост“.

„Току-що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!", написа Иванчева.

По-рано през седмицата общинската избирателна комисия на София отказа регистрация на нейната кандидатура, издигната от "Християндемократическа партия на България". Основният аргумент беше, че документите за регистрация са подадени 7 минути след изтичането на посочения срок.

 

 

Десислава Иванчева и нейната заместничка в община "Младост" Биляна Петрова са под домашен арест, след като на първа инстанция бяха осъдени за поискан подкуп от състав на Специализирания наказателен съд.

В края на май Иванчева участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент и спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

Станете почитател на Класа