Мая Манолова: Има таен кръг от бизнесмени, които се възползват от ресурса на столичани

"Кампанията ми се отразява добре. Може да се каже, че тя е изключително зареждаща, защото правя това, което най-много обичам и най-добре мога – срещам се с хора, слушам ги, те ми разказват за проблемите си, дори успявам да реша някои проблеми. Всъщност кметът много прилича на омбудсмана, най-близо е до хората и е нормално, когато си полезен, когато помагаш, да се чувстваш добре", това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Мая Манолова, кандидат за кмет на София.

"За разлика от омбудсмана обаче, кметът има много повече механизми и правомощия освен да слуша хората, да решава проблемите им и затова се кандидатирах", допълни тя.

Манолова даде пример, че десетки пъти е предлагала на Столична община да реши проблемите на „Топлофикация”, като защити гражданите, с конкретни предложения, но това никога не се случи. Законите, които предложих на НС, те продължават да отлежават в парламента – Закона срещу свръхправомощията на банките, за него месец януари ще стане една година откакто той стои е не бива гледан от депутатите.

"Предложенията ми и законопроектите за частния фалит, каузите ми срещу високите лихви, които буквално изсмукват ресурса на хората, срещу колекторските фирми, срещу бързите кредити – всичко това властта ми даде ясен знак, че няма да се случи. И аз реших, че няма да е честно спрямо гражданите да превръщам позицията на омбудсмана в един обикновен административен пост, на който да получавам висока заплата, да говоря, а в същото време моите каузи да бъдат блокирани. Така че това, което ще правя като кмет на София е да решавам проблемите на хората", заяви Мая Манолова. 

"Една от причините да се кандидатирам също така е, за да бъде разбит модела на управление на София. Има таен кръг от бизнесмени, които се възползват от ресурса на столичани, редят се обществените поръчки, знае се предварително кой ще ги спечели, дават се разрешителни за строеж, правят се в крайна сметка ремонти на ремонтите. Това са образно казано орлетата на господин Бойко Борисов, които управляват столицата и аз мисля, че всеки знае техните имена и това не е новина за столичани", заяви Манолова.

Станете почитател на Класа