СДС няма да подпише меморандума за общи действия

Меморандумът, изготвен от ГЕРБ, не може да бъде основа за общи действия и не гарантира стабилно политическо мнозинство. Това заяви след заседание на Националния съвет на СДС вчера лидерът на партията Мартин Димитров. Според него спешно управление в условията на криза може да има, ако има стабилно мнозинство с ясни приоритети. Той допълни, че иначе рискът за ГЕРБ е много голям и се създават предпоставки за връщането на БСП и ДПС.
Димитров обясни, че разговорите с ГЕРБ продължават и се надява да постигнат стабилно мнозинство, което да управлява през следващите 4 години.
„Готови сме да поемем политическа отговорност“, каза лидерът на СДС. Според него това не значи задължително участие в кабинета, но то не трябва да бъде изключвано напълно.
Днес ще се състои среща на ръководството на СДС, ДСБ и Земеделския съюз, на която ще се обсъжда обща позиция по отношение на новото правителство.



Регистрираха ръководството на сините

Софийският градски съд регистрира вчера СДС с лидер Мартин Димитров. Това стана два дни след съдебното заседание по делото за регистрацията. Във вторник СГС обяви, че ще обяви решението си в 14-дневен срок. На втория ден обаче съдът се произнесе по искането за вписване на промените в ръководството на СДС и регистрира за лидер на партията Димитров. На съдебното заседание единият от адвокатите Димо Гяуров заяви, че сините вече не поддържат исканията си за вписване в новото ръководство на Пламен Радонов като заместник-председател и на Дора Христова, тъй като те са били изключени от партията на 4 май.

Станете почитател на Класа