Борисов: БСП правят национални катастрофи, после с цялата си наглост казват - ние сме народа

На 30-годишнината на СДС премиерът отбеляза, че преди години "сините" са направили революция и са повели България по правилния път, който ГЕРБ не само удържа и бетонира, а и надгражда

 

БСП правят национални катастрофи, а след това излизат все едно нищо не е правено с цялата си наглост излизат и казват: ние сме народа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на честването на 30-ата годишнина от създаването на СДС, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
По думите му днешният ден е за равносметка както за СДС, така и за ГЕРБ.
"Хубаво е, че днес на отбелязването на 30 години от учредяването на СДС, сме заедно. Това е партията, която направи революция и ни прати на правилния път. ГЕРБ го удържа, бетонира и надгради. Помните ли опашките за детски храни и пенсията от 3 долара? Няма как комунистите, които направиха Народния съд и избиха цвета на нацията, да говорят от името на народа. Много неща направихме със СДС, но трябва да внимаваме с БСП, защото техните управления водят до национални катастрофи и после излизат с цялата си наглост и все едно нищо не е станало", каза още премиерът.


„Това е ден да си направим изводи как партия с такива личности се докара дотам, да не е водеща политическа сила. Действително е много важно г-н Петър Стоянов и останалите в мемоари, книги и лекции да обясните как люспа по люспа, с червени провокатори загубихме и президентски избори, загубихме и парламентарни. Това никога не трябва да го допускаме пак, защото същата мимикрия в момента е пак със своите заявки. Така си направиха президент, така си направиха опити на толкова пъти да ни съборят и нас именно с люспи, именно с тези, които се наричат демократи. Винаги с някакви тъпи, жълти скандалчета люпеха частичка по частичка от СДС“, добави Борисов.

Премиерът изказа и задоволството си от избора на бившия премиер и конституционен съдия Филип Димитров за заместник-председател на Венецианската комисия.

„Това, което приехме като промени на база на доклада на Венецианската комисия, г-н Димитров може да го потвърди, ние сме в непрекъсната връзка и с председатели, и с другите от Конституционния съд, за да направим всичко хем да е съобразено с Конституцията, хем да изпълним и препоръките. Те не са задължителни, но към Съвета на Европа са задължителни“, добави още министър-председателят.

"Не мога да не се обърна по старшинство към човека, който ми даде генералските пагони - президента Стоянов. Не мога да не си изразя задоволството си от избора на бившия премиер и настоящ конституционен съдия за заместник-председател на Венецианската комисия - Филип Димитров", посочи още Борисов.

Станете почитател на Класа