Татяна Дончева: Идеята да се сложи надзорник на главния прокурор е безумна

На министър Данаил Кирилов не трябва да се разрешава да се занимава с никакви юридически текстове, смята тя

Факт е, че в България главният прокурор е неконтролируем. Това е направило отдавна впечатление и на Запад. Предложението обаче да се сложи надзорник на главния прокурор, който да го разследва, е безумно. Това е апотеоз на панирания мозък. На министър Данаил Кирилов не трябва да се разрешава да се занимава с никакви юридически текстове.

Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, която коментира последните събития в съдебната система.

"Решаването на проблема с прокуратурата изисква промяна в Конституцията. Лансирала съм моята идея над 100 пъти. Тя е, че следващите избори трябва да бъдат за Велико Народно събрание, което да направи промените и да приеме необходимите текстове.

Прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната система. Може да отиде в изпълнителната власт примерно. Имаме достатъчно качествени юристи, които да подготвят промените. Веднага след приемането на промените в Конституцията, Великото Народно събрание ще се редуцира и ще продължи да работи като Обикновено Народно събрание", каза Татяна Дончева.

 

 

Станете почитател на Класа