Филип Попов: Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и съща система

"Рестарт на демократичната система би било рестарт на една и съща система”, каза в интервю за предаването „Офанзива” по Канал 3 секретарят на ПГ на БСП Филип Попов.

„За да има реален рестарт трябва да има нов вид система по отношение на изборно законодателство. За да го направим трябва да свикаме Велико народно събрание”, допълни той.

„Консултациите при президента касаят модела на прокуратурата като част от съдебната власт, не са обвързани с рестарт на цялата демократична система. Всяка година от началото на прехода се опитваме да я рестартираме, но натискаме грешния бутон”, е мнението на Попов.

Според него, мястото на прокуратурата е в съдебната власт.

Попов коментира и моментното състояние на БСП, като заяви, че не може да се говори за разцепление в партията.

На въпрос, дали формацията на Мая Манолова „Изправи се, България”  представлява опасност за БСП, Филип Попов отговори: „Формацията на Мая Манолова не представлява опасност за БСП. Такъв проект като нейния, както и на Слави Трифонов са с цел да се обере негативния вот. 60 процента от българите не виждат смисъл да гласуват, не виждат своя представител.  Не се знае те към кого от новосъздадените формации биха се насочили”.

Станете почитател на Класа