Стефан Цанев работи над нова пиеса за прехода - "Убийството на Богородица"

 

Демокрацията е много дефектна система. Тя разделя обществото на бедни и на богати, смята той

Писателят Стефан Цанев работи над нова пиеса за прехода - "Убийството на Богородица". Това разкри самият той в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия.

Искам да отговоря на въпроса защо изведнъж станаха богати, а други - бедни, изтъква писателят.

Стефан Цанев обаче подчерта, че не бива да се правят прибързани исторически обобщения.

"Родителите, които говорят на децата си на "бебешки език", ги обричат на бедност. Те трябва да им говорят като на големи, за да се развиват. Децата трябва да разбират само част от това, което казват родителите, да се стремят да научат какво означава това, което не са разбрали", каза в началото на разговора писателят.

И добави: "Театрите трябва да се стремят към това публиката да се издигне." 

„Демокрацията е много дефектна система. Тя разделя обществото на бедни и на богати. Няма друго решение освен това ние да избираме свестните хора“, смята известният българин. Той даде пример с Финландия, където властта е преминала в ръцете на 30-годишни момичета. „Младите хора трябва да управляват, а не старите. Човек трупа опит, но не се променя“, обясни Цанев.

„Не бива да се правят прибързани политически обобщения, затова и аз не желая да го правя“, подчерта писателят.

„Певиците на поп фолка се стремят да се върнат към истинската музика. Много от тях са талантливи. Пазарът ги бе заставил да застанат ниско и сега пазарът ги връща. Един млад човек може да ходи, както си иска облечен. Възрастният трябва да се облича по-елегантно и да е по-достолепен. Трябва винаги да носим най-чистото и красивото и да го демонстрираме“, каза още Стефан Цанев.

Във връзка с именния си ден - Стефановден, той призна, че слага знак на равенство между приятелите и семейството. „Семейството не можеш да го избираш. Приятелството е много важно, защото приятелите те избират и ти тях. Това показва какъв си“, обясни той.

"Много е важно сред какви приятели се движи човек", каза още Стефан Цанев.

 

 

 

Станете почитател на Класа