Мустафа Карадайъ: ДПС днес е силно дори когато е в опозиция

От две години призоваваме системните партии да седнем на масата, за да определим приоритетите, по които да се развива страната, заяви председателят на ДПС

"До днес Движението води политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната". Това каза по повод 30 години от създаването на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от bTV. 

"Ахмед Доган организира от затвора мирните протести през май 1989 г., които силно разклатиха тоталитарната власт и ускориха падането на комунистическия режим. Вече 30 г. ДПС отговорно и последователно води своята политика в защита на правата и свободите и евроатлантическата ориентация на страната. Има и съществен принос за членството на България в НАТО и ЕС", разказа Карадайъ.

И продължи: "По различен начин ДПС е била силна през годините. ДПС е била силна при сваляне на комунистическия режим, била е силна при установяване на демокрация в България в началото на 90-те. ДПС беше силна с мирния преход. Беше силна и когато участваше във властта в периода 2001-2009 г. ДПС днес е силно дори когато е в опозиция". 

"ДПС няма как да бъде нито скрит, нито явен партньор на тази популистко-националистическа власт. Ние от две години призоваваме системните партии да седнем на масата, за да определим приоритетите, по които да се развива страната. Ние имаме ясна програма за ускорено и догонващо развитие на страната - чиста среда, чисти храни, чиста енергия и включването на свободни граждани във взимането на решения", добави председателят на ДПС.

И завърши: "10 години държавата върви по инерция и няма как да бъдем на власт. Ние, ако сме на власт, държавата ще има ясна програма за развитие". 

 

 

Станете почитател на Класа