Херо Мустафа: Желаем една силна и просперираща България, тя заслужава най-доброто бъдеще!

Истински държим на България и на тези прекрасни българи, които срещам всеки ден, подчерта ръководителят на американската дипломатическа мисия у нас

Истински държим на България и на тези прекрасни българи, които срещам всеки ден, а стратегическият ни диалог не е бюрократичен жест. Това каза американският посланик Херо Мустафа във встъпителните си слова по време на Първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За мен е чест да съм тук при откриването на тази стратегическа среща за диалог между САЩ и България. Дейвид Хейл нямаше възможност да дойде тази сутрин. Той имаше голямо желание да участва, но държавният секретар Майк Помпео го помоли да остане във Вашингтон, за да се занимава със ситуацията в Ирак“, допълни тя.

Преди срещата си с Путин и Ердоган на 8 януари Борисов трябваше да има специален разговор с помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл, но заради напрежението в Близкия Изток той не успя да присъства днес. Той беше заместник от заместник-главния секретар Мат Бойс.

„Тъй като неговият екип и ние работим изключително много през последните няколко седмици по същество по днешните срещи, той ни помоли да продължим работа и обеща, че скоро ще дойде в София, за да продължим този диалог“, добави Мустафа.

По думите ѝ американската делегация, която днес присъства в София за двустранните диалози, е най-голямата до момента.

Херо Мустафа посочи, че всичко, което ще бъде обсъдено днес, ще бъде от полза за българския народ.

„Желаем една силна и просперираща България, защото искрено сме загрижени за България и сме убедени, че България заслужава най-доброто бъдеще“, добави американският посланик.

 

 

 

Станете почитател на Класа