Корнелия Нинова: Зелената сделка трябва да защити българската индустрия и работни места

Засегнатите региони трябва да получат достатъчно финансиране, за да се справят с предизвикателствата, категорична е тя

Председателят на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов се срещнаха с Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет. В него са представени двете страни на европейската индустрия и социални групи по интереси от цяла Европа.Комитетът представя становища по свързани с ЕС въпроси пред Европейската комисия, Съвета на ЕС и Европейския парламент.

 

http://epicenter.bg/images/news/22020/pics/1580903810.png

„Дебатът за Зелената сделка се води в много важен за България момент, тъй като екологичните въпроси сега са едни от най- чувствителните за европейските и българските граждани. Ние разбираме, че трябва да се предприемат мерки за опазване на околната среда, за чист въздух, вода, храна и почви, но това не трябва да става за сметка на работните места и българската индустрия”, заяви Корнелия Нинова.

 

http://epicenter.bg/images/news/22020/pics/1580903781.jpg

 

Тя допълни, че засегнатите региони трябва да получат достатъчно финансиране, за да се справят с предизвикателствата и подчерта, че България е една от страните, които имат нужда от най-голяма подкрепа. „Разбираме, че диалогът в Европа е сложен и трябва да отчита позициите на всички държави членки, но ние държим да бъде защитен и националният интерес на България. За съжаление при нас този разговор не се води публично и българското общество не е информирано за последиците. Поемам ангажимент БСП да стане инициатор този разговор да се води в българския национален парламент и в обществото”, завърши Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа