Вманиачена от страх да не загуби лидерския пост, Нинова изхвърля и Деница Златева заради Кирил Добрев

Страховете на Корнелия Нинова от предстоящата почти сигурна загуба на вътрешнопартийните избори за председател на столетницата е на път да отнесе и главата на доскорошната й любимка Деница Златева.

Причината е, че вече бившата фаворитка на Нинова е заподозряна в тесни контакти със заместника й Кирил Добрев, когото тя сънува всяка вечер в кошмарни сънища и го смята за най-зловредния си враг на предстоящия вот, защото владее местните структури.

Ясен знак за това, че Деница Златева е със свалено доверие от страна на лидерката, е фактът, че тя изобщо не е била посветена в широко рекламираното от Нинова посещение в Брюксел. Доскоро Златева се смяташе едва ли не за европейската емблема на БСП, тъй като преди да стане депутат беше активистка в женската структура на ПЕС. А по-късно стана вицепремиер по европредседателството в служебното правителство на Огнян Герджиков, където отиде от съветническата група на новоизбрания президент Румен Радев именно по препоръка на Нинова.

Последното посещение на Нинова в Брюксел обаче е било пазено в строга тайна от Деница Златева, а неговата подготовка била възложена на Петър Витанов, станал евродепутат дори за собствена почуда, който все още не се ориентира в работата на Европарламента. Затова той се обърнал за помощ към депутата от БСП и бивш външен министър Кристиян Вигенин, за да му размита пътя пред лидерката си в Брюксел, за да й осигурят поне за пред хората някакви снимки с европредставители.

 

 

Колко се е справил и Вигенин, личи от написаното от лидера на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Ираче Гарсия Перес: "Днес се срещнах с Корления Нинова, лидер на БСП. От името на Прогресивния алианс на социалистие и демократите повторих многократно, че позицията ни по отношение на зачитане правата на жените, принципите на равно третиране, зачитането на правата на човека и равенството на половете не подлежи на преговори". Сиреч, по омразната на Нинова Истанбулска конвенция, заради която си изподра очите с президента на ПЕС Сергей Станишев.

Толкоз за бурните успехи на нейното посещение в Брюксел, където очевидно е сплела рога с лидера на ПАСД, дори не се срещна с президента на ПЕС и случайно издебна прокурора на общността Лаура Кьовеши, та да се щракне с нея, макар и из коридорите.

Вероятно този външнополитически крах на лидерката окончателно я е подтиснал, тъй като след завръщането й в България в централата на "Позитано" 20 все по-усилено се говори, че дните на Деница Златева са преброени. Слуховете се подсилват и от факта, че Нинова престанала да отговаря на въпроса дали БСП има своя квота за член на КРС, за какъвто лидерката бе определила Златева. Сега обаче на този въпрос тя отвръщала със стоическо мълчание, а социалистите стават все по-убедени, че Нинова няма да посочи Златева в битката на 4-ма кандидати за 2 места в комисията.

Червените очакват, заедно с главата на Кирил Добрев като зам.-председател на партията, да хвръкне и тази на Деница Златева.  Нинова смята да отстрани Добрев от ръководството на БСП, след като стана ясно, че той също се кандидатира за лидер, под благовидния предлог, че трябва да бъде оставен да прави кампанията си.

Запознати на "Позитано" 20 твърдят, че Корнелия Нинова е изпаднала в огромна вътрешнопартийна изолация, плакала поради това пред бивш президент на България и че единствената, която би могла да остави да я замества начело на партията по време на нейната кампания, е безличното и неизвестно създание Вяра Емилова, която преди пишеше стихове на възхвала за Антон Кутев, докато той беше депутат от нейния район Силистра, а сега все още раболепно следва лидерката и слугински изпълнява всичките й нареждания.

Станете почитател на Класа