Безпрецедентен натиск и нарушение на устава при избор на председател на БСП

Още с лансирането на идеята за пряк избор на председател в БСП се изказаха много мнения, че той крие рискове и трудно би могъл да се реализира.

Признаваме обаче, че един единствен аргумент на Корнелия Нинова успя да надделее, а именно, че така ще се чуе гласът на всеки социалист; че всеки член заслужава да има глас по вътрешните въпроси и да го упражни.

И тя е наистина е права.

Права, но не и искрена, защото събитията днес показват, че Нинова не желае да чуе “гласа на всеки социалист”, а само своето собствено име.

В момента тече първият етап, в който се номинират личности за председател на БСП. Накратко: всеки член на БСП в основната си партийна организация посочва имената, които според него са подходящи, информацията отива в общинската конференция, която пък обобщава и предава имената към централата на партията.

Демократично, нали!?

 

 

Определено, но има едно голямо “НО”, което помрачава този процес на номинации и оттук хвърля сянка върху целия избор.

От началото на тази кампания са организирани хора, близки до Нинова, които обикалят всяка конференция с една единствена задача - да предизвикат гласуване (противоуставно), с което да остане само едно име за председател - това на Корнелия Нинова.

По този начин гласът на редовите социалисти просто се изхвърля в коша.

Какъв е проблемът да има други имена!?

Та нали БСП трябва да покаже, че има личности, че има демокрация!?

Защото демокрацията с една номинация не е демокрация, госпожо Нинова!

От какво се притеснявате!?

Всеки председател на БСП е поне крачка пред другите кандидати, защото има най-голяма популярност, а и членовете на партията не обичат резките движения.

Тогава защо е това отношение на подчинените ви Вяра Емилова, Атанас Зафиров и др.!?

Какво целите!?

По този начин единственото, което постигате, е да покажете, че БСП е по-близко до ГЕРБ, отколкото до която и да е лява партия, защото има само едно име, което трябва да бъде посочвано и избирано.

Наистина ли сте доволна от този процес!?

Това ли беше смисълът на вътрешния избор!?

Да ограничавате членовете на БСП само с вашето име е политическо късогледство, което рефлектира върху Вас, защото повече не можете да говорите за демократичност.

Или Ви е приятно да си приличате с Бойко Борисов?

Ако това е така, то знайте, че може да спечелите вътрешнопартийното състезание, но вече изгубихте правото си да говорите за демократичност в партията и в държавата, защото сама го опорочихте.

Станете почитател на Класа