Калоян Паргов: Предстои ни много тежък политически сезон

Влизаме в предизборна ситуация, която може да съвпадне с второ извънредно положение при втори пик на коронавируса, което ще усложни изключително ситуацията и политическия процес, смята председателят на БСП-София

Очаква ни горещ и бурен политически сезон. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Калоян Паргов, председател на БСП-София.

„Предстои ни много тежък политически сезон. Влизаме в предизборна ситуация, която може да съвпадне с второ извънредно положение при втори пик на коронавируса, което ще усложни изключително ситуацията и политическия процес“, допълни председателят на БСП-София.

Според Калоян Паргов рейтингите от последните месеци са по-скоро оценка на обществото или на всички, вперили очи в управляващите, очаквайки спасение, реакция и адекватно поведение.

„Ще видите много скоро, че всичко ще започне да се нормализира на нива, които познавахме отпреди кризата. Очаква ни горещ и бурен политически сезон, тъй като в обществото има напрежение.

На 14 май се очаква и първият митинг-протест пред Народното събрание, което ясно показва, че обществото има големи очаквания, на които трябва да бъде отговорено“, подчерта Калоян Паргов.

Според Калоян Паргов тук е мястото и ролята на опозиция като БСП, която да заяви своето място не като алтернатива, а като нова перспектива за развитие на държавата след тази криза.

Станете почитател на Класа