Контролната комисия на БСП: В Устава на БСП възможност за вземане на решение "на подпис" не е предвидена

Общопартийната контролна комисия на БСП поряза надеждите на непросветените, които "управляват" партията в момента, че такава възможност за вземане на решения "на подпис" не е предвидена в Устава, зарегистриран в Софийски градски съд.

Уважаеми членове на НС на БСП,

Благодаря на тези от вас, които познават и признават Устава на БСП, като настояват за неговото спазване. В Устава на БСП възможност за вземане на решение "на подпис" не е предвидена.Националният съвет приема решенията си на свои заседания, провеждани при условията на чл. 6, ал. 1 - с присъствието на повече от половината от членовете му.

Решенията, свързани с провеждането на отчетно-изборната кампания в партията, особено за свикване на конгрес /с определяне на дата, час и място/и насрочването на дата за прекия вътрешнопартиен избор за председател не са "технически въпроси", те са свързани с организационни и правни последици.

Обръщам внимание на членовете на ИБ и на НС на БСП, че съгласно чл. 17 от Закона за политическите партии Софийският градски съд регистрира устава на партията, имената на членовете на ръководните и контролни органи на БСП /НС и ОПКК/, името на лицето, което съгласно устава представлява партията - председателя на БСП. Следователно всички решения , свързани със състава на конгреса, с неговото свикване и с реда за организация и провеждане на прекия вътрешнопартиен избор на председател трябва да са безспорни и съответстващи на Устава на БСП. А отговорността за нормалното функциониране на партията и ръководството на партийните структури конгресът е възложил на Националния съвет на БСП.

 

Валентина Богданова

Председател на ОПКК на БСП

Станете почитател на Класа