Жаблянов: Няма основание да искат от нас да освободим местата си в парламента

Оценката за БСП я даде и господин Добрев в един негов доклад, където той каза, че структурите на партията са един умрял кон. Той предпочете обаче отново да се качи с ездачката на умрелия кон", каза напусналият парламентарната група депутат

Аз оставам в партията, защото мисля, че съм бил последователен член на БСП през цялото време, а и мисля, че има хиляди социалисти, които споделят моя критичен поглед към управлението на партията в момента. Това заяви в ефира на Нова телевизия Валери Жаблянов, който вчера, заедно с още петима депутати от БСП напусна парламентарната група на социалистите.


"В парламентарната група има 5-6 човека, които сами си разпределят времето за говорене помежду си и превръщат в заложници много от останалите депутати от БСП. Просто не съм съгласен с водената политика. Нинова не получи доверие от българското общество на три избора. Не виждам промяна. Води се деструктивна линия и в парламента и в партията", заяви Жаблянов.

"Нинова руши парламентаризма. Идеологията на БСП през последните години е хаотичен популизъм, няма реална управленска алтернатива. На Конгреса Нинова предпочете да слуша миналогодишните си изявления на стената там чрез прожекция, вместо да се говори по наболелите теми", каза той.

"Достойнството не може да се крепи върху лъжи, лицемерие и клевети срещу колегите и другарите. Нинова така игра в тази кампания. В този Национален съвет има много достойни хора, но има и такива, защото бяха включени, защото са в личния списък на някого", смята Жаблянов.

"Аз съм социалист по убеждения, затова оставам част от БСП. Това, което предлага обаче партията няма общо със социалистическата идея", подчерта Жаблянов.

По думите му има много несоциалисти в групата на БСП. Според него партията вече е по-скоро дясна.

"Дясната политика се изповядва от ръководството на БСП и Изпълнителното бюро. Обновлението на БСП е просто медийно. Тя не е обновила нищо. Няма обновление нито кадрово, нито идейно. Това, което сега казвам, съм го говорил и пред делегатите. Оценката за БСП я даде и господин Добрев в един негов доклад, където той каза, че структурите на партията са един умрял кон. Той предпочете обаче отново да се качи с ездачката на умрелия кон", каза той.

"Няма основание да искат от нас да освободим местата си в парламента. Това може да се иска от един партиен вожд, но това влиза в пълно противоречие с Конституцията. Българският парламент се крепи върху свободата на народните представители не върху партийни догми", заяви Жаблянов.

"Свободни електрони има само в химията. В политиката има хора с убеждения, мнения и позиции", каза той.

 

 

Станете почитател на Класа