Цветанов заговори за предателството му в ГЕРБ и оставката на Борисов

Цветан Цветанов се прицели към доста блестящо бъдеще на новоучредената му партия „Републиканци за България". Това стана ясно от гостуването му в сутрешния блок на БНТ. [null] „Няма никакво съмнение, че ще бъдем представени в българския парламент. Въпросът е колко голяма ще бъде групата ни", каза Цветанов, който си пожела 400-450 хиляди гласа на предстоящите парламентарни избори. Той заяви, че няма да има политическа формация, която да получи милион гласове на идния вот. Той предрече какво е политическото бъдеще на премиера Бойко Борисов и дали ще подаде оставка като министър-премиер, както и какво ще се случи с протестите.

 

„Борисов и всички около него умело успяха да разделят протеста и обществото на две – тези, които го подкрепят и такива, които не го подкрепят", каза Цветанов. Добрата новина, която радва всички български пенсионери, а именно, че до края на пандемията ще получават по 50 лева добавки към пенсиите си, изненадващо не се понрави на Цветанов: „Това не е решение". „Нападахте президента Румен Радев по всякакви теми докато бяхте в парламента от партията на ГЕРБ, а изведнъж на втория ден от протестите казахте, че бихте застанали зад президентството по темата за закупуването на нови самолети за българската армия. Не е ли странно", попита го водещият Георги Любенов.

 

„Това бе малко грешно интерпретирано. Но застава зад президентската институция във връзка със самолетите", опита да се оправдае Цветанов. На въпрос защо преди време бе казал, че Георги Харизанов и Томислав Дончев са искали неговата позиция, той отговори: „Виждаме, че те са част от политическите стратези в ГЕРБ. Желая им успех. Но това, което направиха доведе до това, че ГЕРБ вече е с изравнени резултати с БСП. Работейки с партията на премиера Борисов не исках ГЕРБ да се превръща в това, което се превърна БСП в последните два месеца".

 

 

„Напускането ми на ГЕРБ не е предателство. Аз просто реших да изляза от партията и да вървя по моя си път", каза Цветанов.

Станете почитател на Класа