Партията на Слави взима ренегати от всички партии

Партията на новоизлюпения политик Слави Трифонов набира ренегати от всички политически сили, научи ексклузивно Lupa.bg. Оказва се, че в "Има такъв народ" вече разполагала с огромен набор нови членове из цялата страна, но сред тях имало и прясно отрекли се от двете най-големи формации ГЕРБ и БСП.  

 

 

Наши източници разкриха, че за разлика от току-що пребоядисалите се социалисти, партията на Дългия много внимателно преглеждала кандидатурите за членство на бивши поддръжници на премиера Бойко Борисов. Екс членове на ГЕРБ, деклариращи желание да работят сега за учиндолеца и дори да се кандидатират за държавнически постове вбъдеще, били подлагани на двойна цедка - веднъж при подбора по документи, а след това и от контролната комисия на "Има такъв народ". Тя стриктно проверявала всяка декларация за принадлежност и сравнявала документите на желаещите, включително в регистри на партиите по закона. Бесепари, атакисти, други националисти, десни били с предимство пред герберите, като идеята била при Слави да не се озове някой "троянски" кон, който след това да забие нож в гърба на структурата, от която е бил приет. 

Говори се, че предимно инженери, общественици и бизнесмени с големи капитали били пък онези, на които Трифонов щял да се довери за разписването и утвърждаването на бъдещите листи на партията си за парламентарните избори. "Няма да има случайни лица в списъците и обикновените членове надали ще имат достъп до Народното събрание, както бленуват", коментират под сурдинка от антуража на учиндолеца. 

А заместникът му Тошко Йорданов заяви, че разговори за коалиции "Има такъв народ" няма да провежда с никого, докато не се види какво ще е бъдещото парламентарно мнозинство и разпределението на депутатските места в залата. За сметка на това обаче декларира, че формацията не била нито лява, нито дясна, а над всички политически цветове, защото координатната система вече била силно объркана.

Станете почитател на Класа