Карадайъ в остра декларация: Караянчевщината няма място в българския парламент!

 

Да забравиш, че си председател на парламент в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, означава да извършиш политическо престъпление срещу Републиката, подчерта Карадайъ.

Караянчевщината няма място в българския парламент, това заяви в изключително остра декларация от трибуната на българския парламент председателят на ДПС Мустафа Кардайъ.

Днес са дебатите по поисканата от ДПС и БСП оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева, заради нарушаване на Конституцията, непознаване на законите и арогантност в поведението.

Да забравиш, че си председател на парламент в парламентарна република и да се изявяваш като квартален партиен функционер, означава да извършиш политическо престъпление срещу Републиката. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по предложението за оставка на Цвета Караянчева. 

Това предизвика реакция от депутатите на ГЕРБ в залата. Карадайъ се обърна към тях с думите: От истината ви боли!

Настояваме за предсрочното освобождаване на г-жа Караянчева поради системно неизпълнение на задълженията си като председател на Народното събрание, нарушаване на Конституцията, уронване на престижа на Народното събрание и за подкопаване на устоите на парламентаризма и демокрацията.

За 10 години сме разбрали, че ГЕРБ са ненадминати в арогантността си и затова едва ли ще се коригират. От ГЕРБ ще изчакат да мине гласуването и самозабравили се щепродължат по пътя. Ще пропуснат възможността да покажат, че могат да се коригират.

 

 

 

 

Точно ГЕРБ, които се страхуват толкова много от служебен кабинет, ще направят неизбежно случването му. Всичко това ще доведе до нестабилност в държавата и всяко следващо правителство трябва да има първо спасителен план, при условия непознати за страната от повече от 20 и повече години“, каза Карадайъ с остър тон.


По думите му, когато нямаш капацитет, експертиза, визия – остават агресията, омразата и арогантността. „Естествено и популизмът ви, в това число. Това няма да помогне на г-жа Караянчева и на ГЕРБ да останат във властта, защото българските граждани не искат никой да ги наставлява и да ги навиква“, каза още Карадайъ.

Според него Цвета Караянчева си мисли, че искането за оставката й е просто акт на опозицията и ще отмине. Нещо повече, Караянчева се опитва да дублира поведението на силно застъпените премиер и президент в опит да изпъкне и да печели дивиденти, но това не й се отдава и резултатъ е гаф, след гаф. Самата госпожа или не разбира какво става, или се е взела насериозно. Самозабравила се е, подчерта Карадайъ.

 

 

 

Станете почитател на Класа