Ще стоим ли затворени до изборите

Ще стоим ли затворени до изборите
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.01.2021
  • Сподели:

Не се обсъжда затваряне до изборите. Предвижда се стъпаловидно, внимателно управление на процесите на отваряне, за да задържим резултатите до момента. Това съобщи пред Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

 

 „Тази седмица предстои да обсъдим темата как ще продължим. Говорим да започне поетапно разхлабване на мерките. Възможно е да има стъпкаво разхлабване – на всеки две седмици да отпада по някоя мярка. Има предложение да започне разхлабване на мерките първо в зимните курорти, защото сезонът приключва. От средата на месец февруари това може да стане и за ресторантите и заведенията на територията на големите градове. За моловете също може би ще продължат рестрикциите. Трябва да задържим и затвърдим резултатите възможно най-дълго", подчерта тя. Сачева коментира и консултациите, които проведе президентът Румен Радев във връзка с предстоящите избори.

 

„Процесите на консултациите бяха закъснели и организирани по странен за мен начин. Бяха поканени партии, които са в процес на заличаване, както и политически субекти, които дори не са партии. Преговорите преминаха по доста странен начин", заяви тя. „Всички по-малки извънпарламентарни играчи настояваха за предсрочни избори, т.е. те са били готови за избори и на по-ранна дата", каза още Сачевва.

 

Затова, по думите й, нямало как да са ощетени от датата 4 април. Социалният министър коментира и доставките на ваксината срещу коронавирус. Посочи, че властите са се опитали да бъдат максимално разумни и балансирани във всяко свое решение. „Добре известно е и че към момента има доста хора, които се притесняват от ваксинацията. Тези, които имат желание да бъдат имунизирани и са в етапите на ваксиналния план, получават своите дози", категорична беше Сачева. Тя допълни, че в някои държави хората, получили първа доза от ваксината, няма да могат да си поставят втората навреме.

Станете почитател на Класа