Калоян Паргов: Категорично не приемам обвинението, което Корнелия Нинова отправи към мен! Не приемам и опита й за манипулация!

Калоян Паргов: Категорично не приемам обвинението, което Корнелия Нинова отправи към мен! Не приемам и опита й за манипулация!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.04.2021
  • Сподели:

Категорично не приемам обвинението, което Корнелия Нинова отправи към мен от телевизионната трибуна в понеделник.


Не приемам и опита й за манипулация и изкривяване на истината по отношение на моето поведение и позицията ми за свикване на заседание на 50-тия Конгрес на БСП.

 

Тази позиция ясно заявих пред нея и пред другарите - областни и общински председатели още преди седмица, когато самата Корнелия Нинова ни покани на среща в салона на "Позитано".

 

Тогава говорих дълго, изказах мнение и заявих позицията си. След това я изразявах и пред медиите. Заявих я публично и преди заседанието на Националния съвет в събота. Тук и сега я препотвърждавам, ако случайно някой е пропуснал да я чуе.

 

Заседание на Конгреса трябва да има. При това час по-скоро.

 

И ситуацията в държавата в момента не бива да бъде използвана от никого за оправдание и индулгенция, за да не бъдат предприети действия за оздравяване на БСП.

 

Най-точните, верни и правилни решения в тази посока може да вземе единствено Конгресът. Той е върховният и най-мъдър орган на партията.

 

Очевидно е, че политическата криза в България се задълбочава и предсрочните парламентарни избори се виждат все по-ясно на хоризонта. БСП не може да си позволи още една катастрофа като тази от 4-ти април.

 

Затова не бива да замитаме проблемите и да се самозалъгваме. Крайно време е да признаем, че ги имаме и да се изправим срещу тях. Само така ще ги решим. Това обаче може да се случи единствено на заседание на Конгреса. Този орган е в състояние да вземе решенията, от които най-много се нуждае БСП днес.

 

За да може утре да тръгнем към избори обединени, консолидирани и събрани като юмрук.

 

Всичко останало е липса на отговорност, компромис със съвестта и обикновен егоизъм, за които БСП е заплашена да плати прескъпа цена на следващите избори.

Станете почитател на Класа