13 са номинациите за градоначалник в столичната БСП

До момента има 13 кандидатури за столичен кмет, издигнати от районните организации на БСП и всички те ще минат през вътрешни избори. Срокът за окончателното утвърждаване на кандидатурата на БСП е 12 октомври.
Това стана ясно след пленум на софийската организация на социалистите вчера. Сред имената са Панайот Бончев - кмет на район "Изгрев", Георги Кадиев - общински съветник, Янаки Стоилов - депутат, Тодор Модев - бивш областен управител на София-град, Таско Ерменков - директор на Агенцията за енергийна ефективност, Илияна Йотова - евродепутат, Стефан Василев, Меглена Плугчиева - депутат, Желю Бойчев - общински съветник, Петър Курумбашев - депутат, и бившият червен общинар Борислав Борисов.
До 5 септември тези кандидати трябва да представят в ГС на БСП мотивационно писмо и автобиография. На 7 септември ГС на БСП ще утвърди листата с имената на хората, които ще участват във вътрешнопартийните избори. Левицата за първи път ще приложи този начин за определяне на своя кандидат за кмет на столицата.
Според Христофор Христов, общински съветник в София от БСП, системата трябва да се разчупи и гласуването да се изведе извън районните организации.

Станете почитател на Класа