Христо Иванов след решението на НС за РСМ: Постижение за българската дипломация

Христо Иванов след решението на НС за РСМ: Постижение за българската дипломация
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2022
  • Сподели:

Той отговри с думи на Фройд, че са в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС: Понякога една пура е просто една пура

Текстът беше съгласуван с Външно министерство. Предложението е практически същото като другите две предложения, които бяха направени. Това е постижение за българската дипломация, за усилията на няколко правителства, с което България наистина добре защитава своя интерес.

Това заяви в кулоарите на парламента Христо Иванов от "Демократична България" след историческото решение на НС да даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ.

"Оттук-нататък трябва да използваме инструментите, които ни дава Европейският съюз като платформа, инструментите, които ни дава преговорният процес. За да реализираме наистина тези политики по отношение на РСМ и да изградим истински отношения на добросъседство и на взаимно приемане и приятелство, каквито искаме да имаме. Сега трябва да започне реалното прилагане на политиките. Много хора са работили и имат принос, трябва да благодарим на всички. Много хора ще си приписват това нещо, аз няма да съм сред тях", допълни той.

Иванов отговори на обвиненията на Тошко Йорданов, че са в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС. „Става дума за гласуване по важен и конкретен въпрос. Такива има във всеки един парламент, така че само ще припомня какво е казал Зигмунд Фройд на своите ученици: „Понякога една пура е просто една пура“.

 

Станете почитател на Класа