Нинова: Ще преговаряме с "Промяната" за нов кабинет в този парламент

Нинова: Ще преговаряме с "Промяната" за нов кабинет в този парламент
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.06.2022
  • Сподели:

Без ГЕРБ и ДПС в бъдещ кабинет, категорична бе Корнелия Нинова

 

Нинова получи от съпартийците си мандат за преговори за нов кабинет в този парламент

 

„Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент. И решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ“

Това обяви лидерът на БСП и министър на икономиката в кабинета в оставка Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

„Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват“, добави Нинова.

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката.

„Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години“, уточни лидерът на БСП.

С 4 краткосрочни задачи тръгва БСП към преговорите за съставяне на правителство, обяви Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията, продължило 5 часа и половина. Висшият партиен форум делегира на Изпълнителното бюро правото да участват в преговори за съставяне на кабинет. Вероятно ИБ ще упълномощи контактна група, но това ще го решим на следващото заседание, уточни Нинова.

Четирите задачи включват "актуализацията на бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г.". Дългосрочните политики, които остават приоритет за БСП са социалната политика, здравеопазване, образование, наука и спорт и икономика. Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и борбата с модела "ГЕРБ", с който като партия отдавна водим битка, уточни лидерът на БСП. Ще отидем при ПП с нашите приоритетни политики, след това ще говорим за министерства, за позиции и др., добави още Нинова.

 

 

 

Станете почитател на Класа