Георги Кадиев се отказа от подкрепата на Станишев

Единственият кандидат за кмет на БСП засега за предстоящите кметски избори в столицата Георги Кадиев обяви, че няма нужда от подкрепата на бившия премиер и лидер на червените Сергей Станишев. „Нито съм искал, нито искам подкрепа от страна на Станишев. Тя не ми трябва“, каза вчера пред агенция „Фокус“ Кадиев, който подаде в срок в градската партийна централа документите си за кандидат-кмет.
Така Кадиев отговори на изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев от вторник, с което той обяви, че ще работи за победата на общинския съветник на БСП, ако той бъде утвърден от Градския съвет на партията. Преди повече от седмица експремиерът обяви, че кандидатурата на Кадиев в столицата е партийна, а на кметски избори БСП трябва да разчита на личност, която да спечели широка обществена подкрепа.
„Нуждаех се от подкрепата на Сергей Станишев, но през 2006-2007 година. Тогава се опитвах да направя няколко добри неща в Министерството на финансите – и ако бях получил подкрепа тогава, нямаше да ги има Мургини, Цайси и такива неща“, каза вчера Кадиев, който като зам.-министър на финансите влезе в конфронтация с Пламен Орешарски и бе уволнен. Кандидатът на БСП каза, че е доволен от това, че основният му опонент от ГЕРБ ще е образователният министър Йорданка Фандъкова. „Ние сме много различни – софиянци ще изберат дали искат педагог или финансист, мъж или жена, десен или ляв, представител на монопола или представител на политическите противници на ГЕРБ“, каза още Кадиев. „Винаги сме залагали на позитивни и семпли кампании – имаме три такива вече зад гърба си. Аз съм привърженик на този тип кампании и ще направя всичко възможно да оправдая доверието, което съм получила от ГЕРБ“, заяви в интервю за „Фокус“ Йорданка Фандъкова. Тя получи преди седмица и подкрепата на Синята коалиция.

Станете почитател на Класа