Огнян Герджиков: Ще има нови кандидати за лидерския пост в НДСВ

Очаквам да има още 1-2 нови имена, които ще се кандидатират за лидер на партията, заяви вчера пред БНР зам.-председателят на НДСВ Огнян Герджиков. „Всеки в себе си трябва да види дали има достатъчно потенциал за лидер на НДСВ“, коментира той.
Засега единствените сигурни кандидати са бившият министър на държавната администрация Николай Василев и зам.-председателят на НДСВ Илия Лингорски. Те вече пишат и концепциите си за развитието на партията.
От партията на Сакскобургготски избират нов лидер на 28 ноември. Дотогава всеки, който иска да поеме поста, трябва да представи концепция за развитието на партията. „Ще публикуваме всички концепции на сайта на НДСВ на 12 октомври. След това ще ги обсъдим, ще ги представим на регионални събрания и накрая ще ги гласуваме“, обясни пред „Класа“ зам.-председателят на жълтите Марина Дикова.
„Няма да се кандидатирам, нито да пиша концепция, дори не бях на Националния съвет в събота“, заяви пред „Класа“ бившият министър на образованието Даниел Вълчев.
„Спрягат се и имената на Милен Велчев, Соломон Паси и Христина Христова“, съобщи бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. Христова, която беше социален министър в кабинета „Сакскобургготски“, каза пред „Класа“, че се колебае и все още не е взела решение. „Дано всички колебаещи се да се решат, за да се съберат повече интересни идеи“, коментира Николай Василев.

Станете почитател на Класа