Иван Костов: В очите на президента Радев всички сме войнолюбци

Иван Костов: В очите на президента Радев всички сме войнолюбци
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.02.2023
  • Сподели:

"В очите на президента Румен Радев всички ние, цялата евроатлантическа общност, сме войнолюбци" - това заяви Иван Костов в ефира на БНТ.

 

 

По негово мнение държавният глава говори като руски агент на влияние. Костов допълва, че подобни агенти на руско влияние са постоянно по българските медии и пречат на българското общество да се ориентира правилно.

"От най-авторитетните места не се формулира правилно позицията спрямо ЕС и НАТО", казва той.

По тази причина като приоритет за България Костов очертава приемането ни в Шенген и интеграцията ни в еврозоната. Той припомня, че Гърция не е изпълнявала всички условия за приемане на еврото, но въпреки това Атина въвежда общата европейска валута.

По мнение на Костов партии като БСП и "Възраждане" понижават доверието в България като надежден евроатлантически партньор и държат страната ни в периферията.

Според него в момента не може да се говори за икономическа криза и инфлацията у нас е "напомпана" от политиката по доходите, започната от Кирил Ананиев и продължена от Асен Василев.

"При тази ситуация се задълбочава неравенството", убеден е Костов.

Той уточнява, че цените на горивата и на електроенергията бяха овладени от Европейския съюз и НАТО, а не от служебното правителство в България.

Колкото до коалицията между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" - Иван Костов посочва, че тя е "единственото ново предложение за изборите на 2 април". Той смята, че това е коалиция, разрешила вътрешните си проблеми и готова да поеме отговорност.

Костов припомня, че подобни компромиси се случват във всички европейски страни в името на стабилността.

Станете почитател на Класа