Премиерът обсъди с АБРО промени в медийния закон

Министър-председателят Бойко Борисов прие членовете на Управителния съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), с които обсъди процеса на въвеждане на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване, съобщи правителствената информационна служба. Нямам фаворити сред вас, нямам и никакво намерение да правя медии, така че всичко, което е конструктивно, би улеснило работата ви и е възможно да се реализира, ще бъде взето под внимание, е заявил премиерът.
Изпълнителният директор на АБРО Гриша Камбуров е изразил мнението на колегите си, че нормативната уредба, приета от предишното правителство, създава ограничения пред операторите и забавя цифровизацията. Била е коментирана и създадената от премиера Борисов работна група за изготвяне на проект за промени в Закона за радиото и телевизията, чийто председател е заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев. Сред експертите, които работят по законопроекта, е и Гриша Камбуров.
Премиерът Борисов е поканил ръководството на АБРО на следваща среща, в която участие да вземат и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, зам.-министър Димитър Дерелиев и председателят на КРС Веселин Божков. На нея представителите на асоциацията трябва да направят конкретните си предложения по обсъжданите теми.

Станете почитател на Класа