Всеки депутат от БСП готов да се откаже от имунитет

Всеки един депутат от парламентарната група на БСП има готовност да се откаже от имунитета си и това бе решено на семинара на партията в Боровец през септември. Това каза вчера пред БНР народният представител от Коалиция за България и бивш министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Така Димитров отговори дали е готов да се откаже от депутатския си имунитет заради скандалите около АЕЦ „Белене“. В петък бившият социален министър Емилия Масларова стана вторият депутат от БСП, който доброволно се отказа от имунитета си, след като това направи и експремиерът Сергей Станишев.
Петър Димитров уточни, че решението за строежа на АЕЦ „Белене“ е взето преди него и единствената му „вина“ била, че той е придвижил проекта напред, като заделил за него държавни пари. Бившият министър от кабинета „Станишев“ коментира още, че като цяло икономическото състояние на страната е лошо.
Снощи „Дарик“ съобщи, че в близките дни ще бъде поискан имунитетът на двама действащи депутати, без да уточнява от коя парламентарна група са те и какви са обвиненията срещу тях.

Станете почитател на Класа