Правителството се хвали с неща, заложени от предишното управление

България не започва с Бойко Борисов и не свършва с ГЕРБ. Това заяви вчера зам.-председателят на ДПС Касим Дал в Кюстендил на отчетно-изборно събрание на областната структура на партията. Според него нещата, с които правителството се хвали, че е постигнало през първите си 100 дни, са заложени от предишното управление.
„Парламентът сега се управлява от една двойна коалиция – ГЕРБ и „Атака“. А Синята коалиция и РЗС се ползват за тежката и мръсна работа“, заяви още Касим Дал. Според него единственото, което прави сегашният кабинет, е да обвинява предишните министри. „Свърши обаче времето на приказки, дойде време за действия“, каза още Дал и добави, че ДПС никога не е опъвало политически чадър над когото и да било. Секретарят на парламентарната група на ДПС Четин Казак заяви, че през първите 100 дни на парламента институцията е боксувала, без да има достатъчно работа. „Парламентарният ден се удължаваше изкуствено, само и само да се отчита дейност“, каза Казак и коментира, че кабинетът „Борисов“ е бил неподготвен да премине гладко прехода от предишното управление.
Лидерът на партията Ахмед Доган пък се появи вчера на отчетното събрание на ДПС в Кърджали, но отказа да даде изявление пред медиите с думите, че всичко, което е искал да каже, го е споделил в залата. ДПС е в критична ситуация, от която трябва да излезе с имиджа с непримирима опозиция, каза вчера Лютви Местан.

Станете почитател на Класа