Отстраняват Масларова като шеф на социалната комисия?

Райко Байчев

Синята коалиция поиска председателят на парламентарната комисия по труд и социална политика Емилия Масларова да бъде снета от поста си. Това заяви вчера лидерът на ДСБ Иван Костов в парламента. „Не е морално народен представител, за когото прокуратурата твърди, че има основания за обвинение в корупция, да ръководи парламентарна комисия“, каза Костов.
„Мина времето, в което Иван Костов раздаваше правосъдие в България. Притеснени сме от това, че българският парламент се превръща в съд“, отвърна депутатката от БСП Мая Манолова. Всеки български гражданин е невинен до доказване на противното, а предрешаването на този въпрос е груба политическа намеса, добави Манолова. „Свидетели сме на разгръщане на едно съревнование между г-н Сидеров и г-н Костов за титлата „Петър Танчев на годината“. Господин Костов печели точки с това изказване“, заяви Петър Курумбашев от БСП.
В същото време парламентът освободи депутата от Коалиция за България Евгений Узунов. Узунов напусна мястото си на народен представител по собствено желание, след като беше избран за секретар на новото Изпълнително бюро на БСП. На негово място трябва да дойде депутатът от Ловеч Димитър Горов. Депутатите приеха и оставката на Рушен Риза (ДПС) като член на комисията "Кушлев". Риза се оттегля от поста си, тъй като стана депутат на мястото на Бюрхан Абазов.

Станете почитател на Класа