БСП: Няма смисъл от дебат и парламент

Райко Байчев

Липсата на дебат за бюджета окончателно обезсмисли парламента като институция. Нямаше никакъв смисъл да дебатираме, защото дебат с тази коалиция не е възможен. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев след гласуването на бюджета.
„Г-н Борисов и г-н Дянков си бяха разменили папките. Борисов направи икономическа обосновка на бюджета, а Дянков направи политическа оценка за 2 минути. Сигурно се объркаха“, добави Сергей Станишев. Експремиерът заяви, че не е имало дебат и в парламентарните комисии. „Управляващите казват: „Така е решено. Това е бюджетът. Нищо не може да се пипа“, твърди лидерът на БСП.
На въпрос, защо БСП не е започнала дебатите, бившият премиер отговори, че парламентарната практика е думата да взема първо мнозинството. Те обаче живеят в собствен, самодоволен свят, коментира експремиерът. На въпрос, дали е присъствал в залата на гласуването на бюджета, Станишев отговори, че не, защото не виждал смисъл.
„Нямаше дебат, защото председателят на парламента Цецка Цачева наруши правилника“, заяви пред „Класа“ Четин Казак от ДПС. „Бяха се записали Алиосман Имамов, Хасан Адемов и Лютви Местан, но тя не посочи никого от тях“, каза още Казак.
„Напротив, те трябва да вдигнат ръка. Само че тези от ДПС не дойдоха на работа“, каза пред „Класа“ Веселин Методиев от ДСБ. „Това е невероятен скандал – истинският сблъсък за политика се прави на дебата за бюджета, а опозицията го пропусна“, добави Методиев.

Станете почитател на Класа