Главният секретар на СДС прогнозира победа за Любен Петров

На вътрешните избори в СДС ще се стигне до балотаж, а победителят на балотажа ще се казва Любен Петров. С такава прогноза главният секретар на СДС Иван Сотиров представи в Добрич Любен Петров, който е един от кандидатите за лидер на синята партия. Първият тур на изборите в СДС е на 29 ноември, а балотажът, ако има такъв, е предвиден на 6 декември.
„СДС трябва да влезе в управлението на страната и да задава отново дневния ред на България“, заяви вчера Любен Петров. „Един от приоритетите ми, ако спечеля, ще е осигуряването на финансова стабилност на структурите на СДС по места чрез точно и бързо разпределение и постъпване на приходите от субсидията за представителство в Народното събрание“, каза Петров, имайки предвид недоразуменията, възникнали в Синята коалиция с разпределянето на държавната субсидия между СДС и ДСБ.
Любен Петров обяви още, че ще съживи дейността на експертните групи, организирани от Петър Стоянов и покойния вече Александър Божков.
„СДС има нужда от трансформация – от партия на прехода да стане съвременна, европейска партия, полезна на десницата в България и въобще на хората в страната“, каза Любен Петров
Освен него на вътрешнопартийните избори на 29 ноември ще участват настоящият лидер Мартин Димитров, издигнатият от СДС – Русе, Румен Христов и номинираният от СДС – Лозенец, Иво Цанев. Главният секретар на партията Иван Сотиров се отказа от съревнованието и публично заяви, че Мартин Димитров е „опозорил сините“ и е вземал еднолично решения, без да защитава интересите и авторитета на СДС.

Станете почитател на Класа