Валерий Тодоров: Путин ще втвърди курса

Валерий Тодоров: Путин ще втвърди курса
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.03.2024
  • Сподели:

„Путин се утвърди във властта и ще очакваме едно втвърдяване. Той вече изтълкува този вот като силна подкрепа за курса, който поддържа.“

Това заяви журналистът и бивш кореспондент в Москва Валерий Тодоров пред "Евронюз България".

 



„Виждаме, че част от губернаторите едва ли не призовават Владимир Путин да присъедини допълнителни територии на Украйна към Русия – с идеята да се създаде „санитарна зона“, ако Западът продължи да вкарва далекобойни оръжия, които стигат до руската територия“, добави той.

Ето какво още каза Тодоров относно президентските избори в Руската федерация:

Изборният резултат на Путин е исторически рекорд. Той дори прехвърли рекордите от съветско време.

Първоначалните прогнози бяха по-умерени – целта беше 75%, после 80% и сега изведнъж 87%.

Гласуването е един тест за силата на властта, за възможностите ѝ да въздейства върху аудиторията или да консолидира гражданите на страната. От друга страна, е тест какви са нагласите. И ако говорим за реална конкуренция, такава нямаше.

Поначало, политическата система в Русия е така изградена, че не позволява присъствието на опозиционни партии, на действителна опозиция във властовите структури.

Ако Европейският съюз реши да не признава изборите в Русия, това би имало дипломатически и политически характер. Това означава, че няма да може да се водят преговори – затваря се една врата и оттук нататък не е ясно какво може да се прави.

Станете почитател на Класа